Heb je plannen om sportcoach te worden? Dan is het goed te weten dat je baan zoveel meer is dan alleen maar mensen begeleiden bij het sporten, of het opstellen van een persoonlijk trainingsschema. Een goede sportcoach is van veel markten thuis en is in staat om de sporter niet alleen fysiek, maar ook op mentaal gebied te begeleiden. Want sporten is niet alleen een lichamelijke oefening. Je komt als sportcoach tijdens de trainingen ook de mens achter de sporter tegen.

Waarom hebben mensen hulp nodig van een sportcoach?

Mensen willen om verschillende redenen sporten. Ze hebben een doel, bijvoorbeeld een kwalificatie halen voor een wedstrijd. Hier kunnen ze hulp bij gebruiken om net de laatste drempel te nemen en het beste uit zichzelf te halen. Je begeleidt de sporter in dit proces. Maar het kan ook zijn dat iemand om medische redenen meer moeten bewegen. Ze moeten uithoudingsvermogen opbouwen, of afvallen. En anderen hebben gewoon een stok achter de deur nodig om van de bank af te komen. Een sportcoach die een paar keer per week op je staat te wachten, is een goede motivatie om ook werkelijk iets te gaan doen.

Wat doe je als sportcoach?

Een goede coach maakt voor de sporter een persoonlijk trainingsschema. Dit is gebaseerd op de doelen van de sporter. Maar ook op de lichamelijke conditie. Is de cliënt een ervaren sporter, of moet er echt gewerkt worden aan het opbouwen van de conditie? Hier stem je het trainingsschema op af. Tijdens de trainingssessies zul je verwachten dat je cliënt alles geeft. Dit kan soms leiden tot een ontlading van emoties. Ook hier moet je als sportcoach voor open staan en mee om kunnen gaan. Een andere belangrijk onderdeel van je takenpakket is het voedingsadvies. Want niet alleen de mensen die komen sporten om af te vallen moeten letten op hun voeding. Ook de mensen die intensief sporten, hebben een uitgebalanceerd dieet nodig. En dan is het prettig dat je als sportcoach terug kunt vallen op voedingssupplementen van Body Supplies.

Wat kan Body Supplies betekenen voor jou als sportcoach?

Verantwoorde sportvoeding bestaat uit een afwisselend dieet van eiwitten, vitamines, vezels en mineralen. Maar soms is de dagelijkse voeding niet voldoende. Dit kan zijn omdat je cliënt geen dierlijke eiwitten eet. Of omdat de sporter een heel intensief programma heeft, waardoor er tijdens een training veel reserves verbruikt worden. Hierdoor gaat het spierherstel minder snel en kan er extra behoefte zijn aan aanvulling in de vorm van voedingssupplementen. Bij Body Supplies heb je grote keuze uit producten voor een uitgebalanceerde aanvulling. Zo heeft Body Supplies hoogwaardige proteïneshakes, met pure wei als basis. Je vindt in het assortiment ook zuivere creatine in de vorm van Creatine Monohydraat. Voor de dagelijkse bereiding van maaltijden kies je bijvoorbeeld voor de Cooking Spray van Body Supplies. In combinatie met het eiwitrijke pannenkoekmeel kan je cliënt een lekkere en verantwoorde maaltijd bereiden. De producten van Body Supplies sluiten perfect aan bij een bewuste voeding en helpen niet alleen bij het neerzetten van een goede sportprestatie, maar dragen ook bij aan een gezonde leefstijl.

Een helder programma voor sportcoaches